petak, 21. siječnja 2011.

Inspekcija zatvara sklonište za pse: ’Pomozite mi, želim spasiti svoje ljubimce’

Inspekcija zatvara sklonište za pse: ’Pomozite mi, želim spasiti svoje ljubimce’
Neizvjesna je sudbina 100 pasa koji se odlukom veterinarske inspekcije moraju hitno premjestiti iz prihvatilišta ’Spirit’ u Sesvetama

Veterinarska inspekcija naredila je zatvaranje sklonište za pse udruge Spirit u Sesvetama, a kakva će sudbina stići nešto više od 100 pasa koji tamo žive teško je procjeniti. Osnivačica skloništa Monika Potočki rekla je da je inspekcija naredila do kraja siječnja mora zatvoriti sklonište te ili udomiti pse ili ih predati skloništu u Dumovcu. "Imamo nešto više od 100 pasa koje je nemoguće kvalitetno udomiti u tako kratkom roku. Već neko vrijeme bezuspješno tražimo novu lokaciju za sklonište. Ne znam bi li to uopće pomoglo jer glavna vetrinarska inspektorica zabranila da selim pse na bilo koju lokaciju ako to nije registrirano sklonište. Ja jednostavno moram skloništu u Dumovcu predati pse. Ako to ne napravim oni će doći i oduzeti pse.
JPEG - 19.8 kb
sklonište za pse
U roku od 60 dana, koliko je zakonski rok, oni će ih eutanizirati. To mi je prestrašno jer mi pse ne eutaniziramo. Neki psi su ovdje od početka, starosjedioci, i neki od njih neće se moći udomiti jer su oštriji psi i nisu atraktivne vanjštine. Razgovarala sam se s voditeljicom Dumovca koja mi je rekla da će psi koji su sada tamo morati biti eutanizirani ako ona bude morala prihvatiti moje pse", u strahu za svoje ljubimce ispričala je Monika Potočki. Sklonište za pse je prije četiri godine Monika Potočki pokrenula svojim novcem, na zemljištu svog strica u Sesvetama, jer je bila šokirana koliko napuštenih pasa ima. U brizi oko pasa pomažu joj brojni volonteri, a donacije su i jedini izvor prihoda ovog skloništa. Problem je nastao jer se sklonište nalazi jako blizu kuća te sportskog centra te su susjedi pokrenuli peticiju za njegovo zatvaranje te pozvali Vetrinarsku inspekciju koja je naložila zatvaranje. Kako nam je sama rekla Monika Potočki je svjesna da mora naći novu lokaciju za sklonište, financirati njegovu gradnju kreditom, ali nije spremna dopustiti da psi iz skloništa njezine udruge Spirit budu preseljni u lošije sklonište ili eutanizirani.
"Plan nam je pokušati udomiti što više pasa, zamoliti javnost da stane na našu stranu jer mi samo želimo šansu da te pse preselimo na sigurno. Pse koji ne nađu dom će mi uzeti samo preko mene mrtve i napravit ću sve da ih zadržim. Lancima ću se vezati za ulaz u sklonište ako bude potrebno", rekla je Monika Potočki.
Mole se svi građani koji žele udomiti pse da se jave na broj mobitela 095 871 70 53 ili samo dođu u sklonište Spirit koje se nalazi na adresi Varaždinska bb u Sesvetama (blizu sportskog centra Sava). www.udruga-spirit.hr
Izvor: nacional.hr

Nema komentara:

Objavi komentar