ponedjeljak, 7. veljače 2011.

Ako bude trebalo, sakrit ću pse da ih ne eutanaziraju!!!

skloniste-spirit
Phortos, umiljati mješanac labradora, dočekao nas je na vratima svoga sesvetskog doma i u stopu pratio obilazak, mahao repom i njuškicom pokušavao "žicati" maženje. Nasred dvorišta pozdravio nas je Frosty. Monika Potočki nije tako vesela jer zna što ih uskoro čeka. Udruga Spirit, koju je Monika pokrenula, mora po nalogu veterinarske inspekcije zatvoriti sklonište smješteno na zemljištu koje je Moniki ustupio stric.
Građani ‘prosvjedovali'
Inspekcija je naložila zatvaranje skloništa između ostalog zato što "nije službeno te ne zadovoljava uvjete za smještaj životinja".
- Nekoliko pasa nije bilo kastrirano ili čipirano, a procijenili su i da nije dobro održavano dvorište. Preko tjedna tu smo nas dvije, ne stignemo sve, ali volimo ove životinje. Njima smeta što ih ne želimo ubijati - govori Monika, koja sve financira sama i uz pomoć donacija.
U Spiritovu skloništu psi su i po nekoliko godina, a od prve 2004. godine, Monika je spasila više od 2000 životinja. Onog trenutka kad je vidite sa psima, njezinu ljubav više ne preispitujete.
Nema pravog rješenja
Iako je otvorena za rješenja, nitko joj prihvatljivo ne nudi. Sklonište ne može registrirati jer za ovo područje postoji Dumovec, a tamo mjesta nema.
Između ostalog, u Gradu joj predbacuju što u skloništu nisu samo psi iz Zagreba nego iz cijele Hrvatske.
- Ne mogu zamisliti da i jedna životinja pati. Nećemo odustati! Ja ću ih skriti, ako treba, ne želim da ih eutanaziraju - suznih očiju govori Monika.
Ne možemo a da se ne zapitamo je li uistinu bolje eutanazirati desetke pasa jer ne smiju živjeti u neslužbenom skloništu? Jer mnogi od njih druge sretne opcije nemaju, a zaključana vrata za njih ne znače samo seobu...
Neki su psi posljednjih dana udomljeni, ali sudbina više od 60 pasa nakon 13. veljače neizvjesna je. Ako ih želite spasiti i usrećiti, javite se Moniki - 095/8717 053.
Sve o životinjama koje još uvijek nisu našle svoje udomitelje možete pronaći na stranici Udruge http://udruga-spirit.hr/
Izvor: Vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar